God Jul screamsigns!

Kanske lite i efterskott men äh.
Hade ni en bra jul? Ätit massa godsaker och blivit runda och fina? Fått allting ni önskat er? Pussat och kramat på släkt och vänner? Tittat på astråkiga julfilmer och druckit lite för mycket glögg? Dansat runt granen samt lekt i snön? Varit snälla barn när tomten kommit och hälsat på? Och så vidare.

Jag firade bara med mamma i år, vilket faktiskt var (förvånandsvärt) mysigt och rätt trevligt faktiskt. Julafton är en ganska så betydelselös högtid nu för tiden, det är ju inte alls som när man var barn men det kinda goes without saying liksom. Åt julmat, drack julmust, tittade på Kalle Anka (och Harry Potter, woho!), och öppnade klappar. Det var det liksom. Mysigt och så där, men ingenting jättespeciellt.
  Tanken var att jag skulle hem till pappa på juldagen, men tyvärr kom saker i vägen. Skall antagligen åka dit på söndag istället, hoppas!

Vad jag fick i julklapp får bli ett separat inlägg, måste ju fotografera och sånt där som jag inte gjort än. Latmask yep.

Vi ses på nyår, det ska bli jäkligt kul!
Kanske ses vi innan dess?


God Jul!

Jag hoppas alla får en riktigt bra julafton med massor av god mat, julgodis och en och annan klapp. Själv ser jag jättemycket fram emot att få ge bort mina klappar! Jag hoppas pch tror att jag lyckats med klapparna i år :P

Och så hoppas jag att Nenne, som inte ska fira "vanlig" jul får det jävligt bra i Egypten! :D


;O

Jag: Orkar du verkligen bära det där?

Emily: Den väger ju inte lika mycket som dig, så.

Jag: Nä men... eh.. det kan ju inte var lätt när man är... en bajskorv på ben!

//Freeny


Snow White

Oj, nu har jag inte skrivit här på alldeles för länge :O

Hur som helst spenderade jag, Näni och Fi gårdagen i skolans studio och fotade till projektarbete. Det känns inte riktigt ok att sluta 09.10 och ändå inte vara hemma förrän 16 xD Tur att det är så roligt ^^*

Temat var snövit, och som tur var hade vi Fi, som var en perfekt snövit modell.

Provade att redigera med actions också, kolla här. Personligen tyckte jag bäst om den här redigeringen dock.


Lokaltrafik, I don't want to kill you atm.

Efter att ha vandrat iväg till pendeln, i god tid, så får jag veta att pendeln är minst 8 minuter försenad. Eftersom den här pendeln kommer till kungsbacka precis i tid till min sista buss så kände jag inte riktigt att jag ville riskera att ta pendeln och kanske missa bussen. (Kanske hade bussen väntat, men varför chansa?)

Detta resulterade i en spontanövernattning hos Yuki :D
Ibland är försenade pendlar inte bara pest och pina, haha.

Yuki är snäll, hon gav mig ett armband :3

Lokaltrafik I kill you.

Jag känner för att slå lite på lokaltrafiken. Kungsbacka-pendeln i synnerhet:

Jag slutade 17.00 idag. Missade därför 17.17-pendeln. Väntar lydigt på 17.47-pendeln som tajmar min buss. Väntar.... väntar...väntar. Klockan blir 47 och pendeln syns inte till. Tittar på tavlan. NY TID: 17.55. Jahapp...väntar...väntar... NY TID: 17.58. Väntar...väntar...väntar... fingrarna domnar... NY TID: 18.00. Folkmassan växer. Väntar...väntar...väntar... Pendeln kommer klockan 18. Sätter mig på pendeln... väntar...väntar.... väntar på signal tydligen. 18.06 åker pendeln och 18.30 rullar man in i kungsbacka.

Jag är medveten om att 20 minuter inte är särskilt lång tid. Men i minusgrader går tiden plötsligt i slowmotion.

Textkommunikationsinlägg #7



Är ännu en gång klar med mitt arbete i textkommunikationen för tidigt och har därmed inget att göra... Allt jag har kvar är att slänga in en bild på vår historielärare i personporträttet och saken är biff! Haha.. Vad fan är det för uttryck, egentligen?

Idag är det Lucia, och vi esteter sjöng i kör för skolan. Herregud... Det kändes bättre efter alla tre uppträdanden, men i grund och botten var det ren tortyr. Folk satt och tisslade och tasslade, pekade, skrattade... Lär er lite respekt, liksom. Vi har övat på det här i flera veckor. Allt ni behöver göra är att hålla käften och låta oss sjunga.
Trots det tyckte jag att det var ganska roligt. Sången gick bra, och vissa låtar var riktigt kul. Vad mer ska man begära? Skolframträdanden är de värsta man kan göra. Publikens omotviation uppfyller en och gör en irriterad.

Nu slutar jag om 20 minuter, så jag antar att jag får surfa runt på facebook resterande tid. Efter det har jag trafik och sen..... hem ljuva hem! Efter lite julklappsshopping. :)

xoxo

The holiday of candy and sweets!

Jag har äntligen haft mitt japanskaprov! Alltså bara ett prov kvar innan jul, och en hemtenta dessutom.

Det slog mig innan att nästa vecka är den sista fulla veckan i skolan!
Vi slutar visserligen på onsdagen veckan därpå, men det är vida känt faktum att måndagen och tisdagen inte kommer vara skolarbete. Det kommer vara film och slappande.

Jag arbetar själv på min godislista.
Alltså, en lista med allt godis jag behöver för att göra min jul komplett. Mestadels för att jag har haft godislöfte större delen av den här terminen, och skall ha det igen efter jullovet, så då kan jag ju inte riskera att missa något?
Dessutom är jag vegetarian, och i princip ALL typisk julmat är köttprodukter. Julskinka, prinskorv, köttbullar, inlagd sill och så vidare. Sen finns det julgröt som bara är äcklig.

I alla fall, min lista ser ut såhär:
Tomtar, i skum- choklad- och marsipanform
Marsipangrisar
Werter's Orginal, den hårda (och enda goda) sorten
Gammeldags kolor
Polkagrisar
Marabou Vintervit, måste passa på ju
Seafruits-Chokladask
Marsmallows, för att kunna sitta och grilla nåt
Pepparkakor, of course

Detta skall åtnjutas tillsammans med mängder av coca-cola zero (för jag gillar inte julmust) och ännu mer glögg. Troligtvis också en del te, paradoxalt nog i min favoritsmat "summer passion".

Mitt julbord kommer för övrigt bestå av vego-köttbullar, vego-korv och potatisgratäng. Känns inte allt för juligt, men det är gott ändå.
Dessutom skall jag bestämt ha julvåfflor istället för äcklig julgröt.

Så, jag tycker faktiskt julmaten är en viktig del av julen!
Vilken julmat ser ni fram emot?

Ingenting



Just nu känns det som att allt jag gör är relaterat till skolan, och den korta tiden som inte är det sover jag eller vilar upp mig för att orka med. Det är så jävla segt...

Det är skolavslutning om två veckor i alla fall! Wohooo! Jag insåg det idag. Årets epiphany. Jag hade räknat med åtminstone en månad till i skolan... Så nu känns det lite som att alla julplaner och så vidare kommer helt plötsligt. Inte mig emot ^_^

Men ärligt talat. Vilka känner för en fika i helgen?

xoxo

Dag 9: Favoritfilm



Donnie Darko


Dag 9: Favoritfilm

...I think you get my point.



Dag 8: På min önskelista



Just nu står konsert biljetter och pengar högst på min önskelista! ;D



xoxo

Dag 8: På min önskelista

Egentligen borde jag inte ha någon önskelista i år eftersom vi inte ska köpa julklappar inom familjen. Men kan ändå inte låta bli, och bland lite annat så finns dessa fyra sakerna:

Tröjan ser ju hur mysig som helst ut, fjärris till kameran behövs, ett teleobjektiv hade suttit fint, och väskan har jag dreglat över i en månad....typ.


Cataclysm, the end of the world!

Som alla mogna änniskor med självkontroll så har jag givetvis sovit hela natten.
Eller inte.

Jag har suttit uppe och spelat World of Warcraft, för igår kom det nya expansionpaketet ut: Cataclysm. Så jag har levlat en Worgen druid till... 13? Inte så mycket, men jag sov en liten stund (tre hela timmar!) och gjorde en bit läxa innan jag fortsatte levla.

Hon heter Marikka, och ser ut såhär!


Relativt stor bild, men hon är faktiskt ganska detaljrik. Typ.

Dag 7: Sminktips



Smink är väldigt roligt, ibland. Jag har vissa perioder då jag verkligen är inne i att göra olika slags ögonsminkningar och så vidare, men oftast kör jag bara på the basics;

- Concealer
- Foundation
- Puder
- Rouge
- Mascara

Det är sånt där som gör så mycket, även om det inte märks att man är sminkad.

Less is more ^_^

Hej tomten!

Jag önskar mig copicmarkers i julklapp. Jag har varit jääääääääättesnäll i år! Tack på förhand,

Kram Jennifer


Dag 7: Sminktips

Jag brukar mest sminka mig väldigt basic. Ibland vill jag använda eyeliner, men jag tycker det kan vara svårt att få dit det snyggt med en sån där pensel. Köpte därför Maybelline Line Definer Liquid Eyeliner för någon vecka sen.

Den ser ut som en tuschpenna, och det känns lite som att måla med en tuschpenna. Lätt som en plätt!


6 - Favvocitat

Jag har aldrig riktigt haft något favoritcitat (som Nenne). Kanske beror det på att mitt minne oftast inte klarar av att minnas citat så länge. Men detta gillar jag lika mycket varje gång jag stöter på det:

 

Så det är favoriten just nu ^^* Ingen aning om vem som sagt/skrivit det dock.


Dag 6: Favoritcitat.

Jag har inget direkt favoritcitat, men ett citat jag gillar väldigt mycket är följande;


Dag 6: Favoritcitat





"The people who mind don't matter,
and the people who matter don't mind."

Okänd


Om att drömma

Eftersom Freeny berättade om sin dröm tänkte jag också göra det!

Det börjar med att jag är på väg hem, tillsammans med min lillebror. Vi bor av någon anledning i ett hus, och man behöver slå in en kod i en elektrisk kodmaskin för att låsa upp.
Min bror är som vanligt sjukt irriterande, håller på att knuffa mig och slå med en pinne eller något runt mina fingrar när jag skall trycka in koden. Så jag skriver in fel, igen och igen och igen.
Och då exploderar huset!
Nån säkerhetssak, man kan inte ta fel på koden för många gånger.
Så alla mina saker sprängs i luften, och jag blir jätteledsen och rotar igenom spillrorna av mitt forna hem. Och mitt i allt blir jag sur, för om min externa hårddisk har gått sönder kommer jag behöva ladda ner alla Simpson-avsnitt igen ju, och det tar veckor!

Jag kan nog konstatera att jag sett för mycket av den showen.

Aaaaaaawie!


Invigning!

Finally har jag en riktig kategori - Irrelevant knowledge!
En plats där jag vill posta random fakta om random saker.

Till exempel, visste ni att på japanska uttalas "pengar" och "cirkel" likadant?
Det skrivs dessutom såhär;


my bitchez :D



Karro @ Facebook-chat
"hej screamsigns
aka fridas bitches"

//Freeny

Textkommunikationsinlägg #6



Hej igen. Jag har fortfarande inget att göra, och tänkte därför uttrycka min ilska gentemot vår historiebok. Historia är i sig redan svår att smälta på grund av alla komplicerade samhällsuppbyggnadssätt och årtal att hålla reda på. Så varför måste författarna formulera meningarna på ett sätt som får det att riktigt krypa längs ryggraden?

Till exempel:

"Sina fantastiska upptäckter presenterade Galilei i en bok 1610."

Det låter som något Yoda skulle säga! Visst är det inte grammatiskt fel att skriva en mening på det här sättet, men det är bara så jävla fult! Jag skulle mycket hellre ha sett den formuleras som:

"Galilei presenterade sina fantastiska upptäckter i en bok 1610."

Det är omöjligt för mig att plugga in historia på ett seriöst sätt om jag ska hänga upp mig på sådana petitesser... Men det är omöjligt. Det är som att någon drar naglarna mot en svart tavla för mig D: Det upprepas i nästan varje paragraf i den här boken. Visst, författarna vill vara innovativa och blir trötta på att formulera meningarna som normala människor... Antar jag. Men det passar inte i en lärobok ò_o

Författare, skärp er!

weeei

För ovanlighetens skull så är 4 screamsigns i skolan samtidigt; i samma rum! Hör och häpna typ ^^

It makes me a very happy screamsign!


Vill skicka ett litet krya på dig till E, eftersom hon är sjuk <3 Krya på dig!

Textkommunikationsinlägg #5



Hellooo, Screamsigns. Jag hade en mycket intressant dröm inatt, och eftersom jag som vanligt inte har något att göra på textkommunikationen tänkte jag dela med mig av den nu.

Drömmen började med att jag gick upp för trapporna i skolan. Jag och två andra i min klass gick till receptionen och fick varsin enkät att fylla i, för att se om vi borde komma in på ett mentalsjukhus (I know...). Det fanns tydligen ett mentalsjukhus som nästan var inbyggt i skolan, eller precis bredvid det. Pik mot Cybergymnasiet, much? XD
Hur som helst visade enkäten att en i min klass skulle komma in på sjukhuset, och hans pappa kom dit och fick prata med skolan och så vidare. När det visade sig att jag också var tvungen att komma in på psyket behövde jag inte ringa mina föräldrar, eftersom jag är myndig. Dessutom ville jag inte att någon skulle veta, för... jag var i grund och botten glad för att få bo i mentalsjukhuset! Jag slapp ju göra historieprovet på tisdag! Hahahah.
Drömmen fortsatte med att jag hade en massa djupa samtal med de andra i min klass om varför vi satt inlåsta där.

Jesus... Det börjar bli allvarligt när man hellre sitter på ett mentalsjukhus än att läsa inför prov. XD Jag blev till och med besviken när jag vaknade...

I need a break!!

xoxo

F.Y.I

 

Yuki made a ravishing discovery...

 

 

...computers poop toothpicks!






Dag 4: Julklappstips

Julklappar... Vet ni, ibland känns julklappsshopping sådär jobbigt tvångsmässig. Det är som roligast när den blir spontan. Man ser något man vet att ens kompisar/familj gillar och köper det utan någon större eftertanke. Problemet med att komma på vad man ska ge andra är att man sitter och tänker igenom alla möjligheter hur länge som helst, till ett rimligt pris dessutom. It's fuckin hard!

Själv brukar jag tycka bäst om att ge "omedvetna presenter", as in, att en person randomly har sagt att de vill ha något utan att liksom.. tänka på det. Sen när de får det blir det ju både förvånade och glada. :) De kanske hade glömt att de ens ville ha det där lilla.

Den som har mig i secret santa - slösa inte på min present och ödsla inte för mycket ångest på att försöka komma på något XD Jag gillar tavlor, en bild på oss i gänget, en blomma, whuteva. ^_^

kram på er!


Update

Har äntligen tid att sitta lite vid datorn. Jag jobbade både igår och idag så jag har inte kunnat göra det förren nu. Därför hamnade jag lite efter på julnedräkningen, men det ska jag ta ikapp! Julklappstipset som skulle skrivas igår hittar ni här (jag tidsinställde det så det kom på rätt dag).

Inlägget som skulle skrivas idag kommer jag nog skriva imorgon. Jag har tyvärr inte tid att leta reda på ett foto just nu (har ju en del bilder att gå igenom).

Quote of the day


När man förklarar för en mamma varför man inte minns hur gammal hon är.
"Men för mig är du odödlig! Som en alv, eller en plasttomte."

Dag 5: Mitt favoritfoto




Själv är jag inte fotograf, och brukar därför inte uppskatta foton i samma men som de andra på den här bloggen. Jag är dock svag för spontanbilder, alltså bilder där personer inte är beredda på att fotot ska tas. Det är den fångade stämningen som gör dessa foton intressanta. Det känns nästan som att man kan gå in i bilderna.

xoxo

Dag 4: Julklappstips

Det här med julklappar är fan inte lätt alltså! Jag är rätt tacksom över att jag och min familj ska till Egypten över jul, för det innebär att vi inte ska köpa julklappar till varandra; resan blir hela familjens julklapp. Samtidigt kan jag se en sak i affären och tänka att det där hade vart en bra julklapp...

I vilket fall, jag skulle råda folk att verkligen tänka till när de ska fixa julklappar. Dyrast behöver inte alltid vara bäst. Det sägs ofta (och tål att sägas igen); det är tanken som räknas. Till bästa vännen kanske du kan göra en scrapbook med gemensamma minnen? En egengjord present passar även bra till föräldrar för de är skyldiga att gilla allt som de får från sina barn, dessutom måste de bli extra glada om det är något barnet gjort själv! ;) Haha.

Dag 04 – Julklappstips

hannah

I år är min egen önskelista väldigt, väldigt, kort och "mesig" enligt min mamma? Som om hon hellre ville att den var en mil lång fylld av dyra elektronikprylar osv? Nja. Haha. Min mamma gillar inte att man vet vad man ska få, själv hatar jag att få saker jag inte önskat mig.

I alla fall! Julklappstips var det.. Jag tycker om både att få och ge bort julklappar som personen kan ha användning av, och som är bra för en eller som passar in på ens personlighet.

Det här hade i alla fall jag gillat att få i julklapp:


Jul på Liseberg

Jag var på jul på Liseberg igår! För första gången dessutom ^^* Har inte vart där på vintern innan. Bror hade åkpass och sprang runt och åkte allt som gick att åka om och om igen samtidigt som han insisterade att vi skulle titta på honom hela tiden. Om och om igen xD Själv åkte jag slänggungorna (favoriten tror jag), de snurrande bilarna och så klart kaffekopparna ^^*

Sist men inte minst kollade vi på Liseberg on ice. Jag ställde mig tidigt och satte upp stativet och knäppte sedan bilder i rasande fart. Mina fingrar fanns knappt efteråt trots att jag hade vantar på mig :P


4 - Klappa klappar när du är riktigt glad

Jag hoppade elakt över nummer tre på listan. Jag har ännu inte skapat någon jullista på Spotify. Jag hade tänkt försöka göra en men kommer inte riktigt på några just nu. Men jag kommer säkert göra en lite närmare jul som jag kan lägga upp ^^*

Dag 4 - Julklappstips
Egentligen ska ju en julklapp vara något personligt, som liksom passar just den personen. Men om man inte kommer på något (och det händer alldeles för ofta) så tycker jag att man ska fundera på vilket djur personen är mest lik. Och sedan köpa ett så stort och fluffigt gosedjur som budgeten tillåter i form av det djuret :P

Eller så kan man köpa ett halsband eller armband med något smycke som symboliserar personen i fråga.

Ett paket fullt av mysutrustning funkar också. Té, ljus, kanske en ansiktsmask med chokladsmak. Nåt i den stilen :P

Samtidigt får man ha något slags hum om huruvida personen hatar sådana här saker eller inte xD

sucks

 

 

 

Bild


Dag 3: Jullåtar!



'm sorry, Screamsigns. Jag är inte mycket för jullåtar. Jag hade tänkt lägga upp en spotify lista med random låtar jag gillar (alltså inte jullåtar), men jag har inte lust att sitta och knåpa med hur man gör.

We cool?

xoxo

Save me?

Jag är sjukt jävla uttråkad.

Borde gå och lägga mig snart eftersom jag ska jobba imorgon, men jag vill inte. Ska nog titta på Glee, kanske även Vampire Diaires...vi får se.

Greyish

Igår gick jag och min syster runt i Gbg. Shopping stod på schemat och ja... några hundralappar försvann i rasande fart.

Äntligen har jag fått köpt mig en varmare jacka!
Det behövdes verkligen, och den köptes inte en dag förtidigt om man ska lyssna på mina föräldrar, hehe.

Dessutom inhandlades det en kofta (i precis det material och den modell jag tänkt mig), dock inte svart som jag tänkt mig utan en grå. Köpte även en sjal, ett linne, en väst och en eyeliner.


Btw, hur glad blir man inte när man tittar in på bloggen och det finns massor med inlägg :D

 


Dag 03 – Julig Spotify spellista

hannah


Tyvärr finns inte alla de jullåtarna jag gillar på spotify, förutom på min då jag importerat dom från datorn ;)
Länkarna går till spotify.

Men några hyffsat bra jullåtar är:

Happy Christmas (War Is Over) - Street Drum Corps ft. Bert McCracken
All I Want For Christmas Is You - My Chem
Alone This Holiday - the Used
Last Christmas - Jimmy Eat World


Bubblare:
Don't Shoot Me Santa - the Killers (hahahaha)

Dag 3: Julmusik




 

Klicka på bilden för att komma till min julmusik-lista!


Favoritboken - Den klassiska

Det finns en viss bok, som sedan blev en film.
Filmen i all ära är bra, och i princip alla har sett den. Jag pratar om Sagan om Ringen, filmen vars handling ALLA känner till. Jag menar, vem har inte hört talas om Legolas eller Aragon?

Boken är dock eoner före filmen i utformning, berättarteknik och känsla. När folk bara sett filmen blir jag ledsen i ögat, för de har ingen aning om hur mycket de missat. Hela stycken har skurits bort - Bra stycken - för att komma in till kärnan av fighting, kampen mellan gott och ont och yada-yada.
Fighting i all ära, men en storys värde mäts inte bara i blod och avhuggna huvuden. Även om de också är viktiga, på sitt eget sätt.

Alla som har det minsta intresse i fantasy bör läsa böckerna. De är faktiskt ganska lättlästa, speciellt den nyare översättningen, om än något långa.

Jag kan lova, ni kommer upptäcka att Midgård är så mycket mer än krig och söta alver.

Three Rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the dwarf-lords in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.

2 - Favvobok

Nu har jag funderat ordentligt hela dagen och kommit fram till att jag fan inte har någon favvobok. Har massa böcker som är jättebra, men varenda en av dem avgudas mest av alla böcker på jorden just när jag läser den boken.

Men kan ju dela med mig av ett par av dem jag funderade på :P

Twilight-böckerna - Of course. För oavsett hysterin som är nu som gör en lätt motvillig att bekänna sin kärlek till dessa böcker, så tycker jag verkligen om dem, och gjorde det en stund innan hysterin utbröt. Mja... Det måste ju finnas en anledning till att så många tycker om dem, visst?

Interview with a vampire
- Inte minst för att jag är en sucker för vampyrböcker, men också för att jag älskar sättet Anne Rice skriver på. Jag längtar till när jag ska läsa Queen of the damned.

Harry Potter
- Do I need to say more?

Och så en hel del andra som jag inte minns nu :P

Metaltown

Bandsläppen har dragit igång inför Metaltown 2011. Måste säga att jag redan nu överväger att gå, och då har de bara släppt 3 band hittills, haha.

Men System of a Down liksom, hur mäktigt?

Dag 2: Favoritbok

Pride and Prejudice- såklart!


 

Jag älskar allt i den här boken! Tidsepoken, handlingen, konversationerna, karaktärerna, the love story...

 

Favoritrepliken (utan tvekan):

"You are too generous to trifle with me. If your feelings are still what they were last April, tell me so at once. My affections and wishes are unchanged, but one word from you will silence me on this subject for ever." /Darcy

 

<3


Hannah saves the day

or more like, the blogdesign.

Nenne: jag fixade allt, info om vad som vad fel och fick fixats finns i utkastet "LÄS" längst ner.

Just nu sitter jag och äter linser med sweet chili, vanligtvis jättegott. Men jag kokade dom för kort tid idag, var sjuuukt hungrig, så de är lite hårda och äckliga fortfarande he he. Tror jag gör en knäcke istället snart, det här går inte.

Här sitter jag och myser haha. Bild av yuki, snabbfailredigering by moi.hannah photo by yuki

Talk to y'all laterrrr.


Comment?

Det verkar som om vi har ett problem med kommentars-funktionen. Vet inte om det bara är på min dator eller om det gäller alla.

Vet inte heller hur man fixar detta. Kommentars-saker är inte min grej...



Till Freeny; skulle kommenterat ditt inlägg men det funkade ju inte... xD Iaf, en bild på Elin kommer såklart! Men ville få dit en julig header igår när det var första december. Den andra passade inte så bra in på temat ;) Har bara inte hunnit fixa med det.

Ny bloggdesign? :O




Gick in på bloggen och såg en ny bloggdesign. Den är nice! Men jag saknar Elin i bilden på oss..



xoxo

Dag 2 (lite sent kanske haha): Favoritböcker





Det här är en av de bästa böckerna jag har läst. Den handlar om en sextonårig tjej som går bort i en trafikolycka, och kommer till 'Elsewhere', där man lever livet efter döden. Boken kommer med så många idéer om efterlivet och så vidare att man börjar komma in i såna funderingar riktigt. Jag älskar böcker som får en att fundera över livet (och döden).



Boken handlar om en kvinna som försöker ta livet av sig, och hamnar på ett mentalsjukhus, och hon får veta att hon bara har en vecka kvar att leva. Allt hon inser om livet under den tiden hon tillbringar på sjukhuset är väldigt fängslande!



Och självklart.. Harry Potter serien! :) Som ni alla känner till. Ettan är dock inte den jag gillar bäst.. jag kan inte välja!

Jag har säkert glömt någon/några böcker nu men aja! Haha

xoxo

Dag 02 – Favoritbok

hannah


Symbolen får tala för sig själv..


Dag 1: Julstämning



Julkänslor... Jag vet inte riktigt hur man gör för att få julkänsla. Den är mer spontan. Ibland har den inte så mycket med julen att göra.
När jag tänker på julen kommer jag genast att tänka på min mamma, dock. Hon är mästare på jul, mys och allt som hör till. Hon bakar knäck, byter gardiner, byter dukar, sätter upp julstrumpor och tänder brasor. Hon är en kämpe, den kvinnan! Tack vare hennes slit varje år har hon fått två mycket oengagerade döttrar som förväntar sig att hon ska sätta upp ljusstakarna i deras rum varje jul.

Nej, julkänsla är individuell. Den är inte nödvändigtvis bra eller dålig. För mig är det olika varje år :)

xoxo

1 - Kristmass feeling

Mitt tips för julkänsla:

När du är på väg från skolan, och det ändå är sent och mörkt. Stanna en minut och glöm hur kallt det är. Lyft huvudet, bara en liten stund, och ta en titt på all fin julbelysning.

De små lamporna fångar ofta min uppmärksamhet och får mig att längta till julgranar och julmys.

Bild stulen från google (:

 

Och glöm inte att kolla in Göteborgs julbelysning eller jul på Liseberg ;)


Dag 1: Tips för julkänsla



Mitt tips för att få julkänsla är som följer;


  • Rota fram en bok du vill läsa.

  • Leta upp en komfortabel plats att spendera en timme
    eller två på. Förslagsvis en soffa eller säng.
  • Ställ en mugg varm dryck brevid dig, för att generera den där varma känslan.

  • Sätt på lite julmusik, det får en konstigt nog i en julig stämning.

  • Tänd lite levande ljus, eftersom det är svart som natten ute och inget säger mys såsom flimret från levande ljus.

  • Vira in dig i en gosig filt.

  • Om du har tillgång till en kamin eller eldstad bör du sätta dig framför den. Myyyyysigt.

  • Titta ut genom fönstret och njut av att du är inne i värmen medans det är minusgrader och snö ute. Släng en glutt på julstjärnan i fönstret när du ändå sveper förbi med blicken.

  • Läs din bok.

Dag 01 – Tips för julkänsla

hannah




Jag är sämst på julen.. och brukar mest känna obehag av julkänslor, blir lite rädd och vet inte riktigt vad jag skall ta vägen. Julen är ingenting jag tycker om så mycket längre nämligen och är en ganska deppig högtid för mig.

MEN om man ändå, av någon märklig anledning, skulle vilja ha lite julstämning (uuh, ryser av bara tanken!):

-
Sitt vid ett fönster, eller ännu bätte - på fönsterkarmen i ett fönster! Gärna på några kuddar och med en mysig filt över benen och en kopp te eller juligt kryddad kaffedryck i händerna.
- Ha fin utsikt, detta är jätteviktigt! Typ en skog i fjärran med snötäckta tallar och granar, stjärnklar himmel och gärna lite hav någon stans i ett hörn som stjärnorna kan speglas i.
- Tajma detta perfekt med den alla första snön = ♥

Detta är lite fin julkänsla (snarare vinterkänsla) i mina drömmar i alla fall..


Mr Happy face


Apropå hästar

We are very busy atm. Sitter nämligen och grejar med en vintrigare och juligare design till bloggen. Stay tuned!

 

 


 

Random bild på Yuki från fotolektionen igår... Vet inte hur ni tolkar den, själv tycker jag att det ser ut som om hon blir uppäten av en häst.

 


Nedräkningen till julafton drar igång.

Idag är det första december och nedräkningen till julafton drar igång! Här följer en slags julkalender i bloggformat; varje dag kommer det ett inlägg med temat för dagen. Förhoppningsvis hakar resterande screamsigns på!

Detta event kommer även få en egen kategori som ni hittar hääär.


Dag 01 – Tips för julkänsla
Dag 02 – Favoritbok
Dag 03 – Julig Spotify spellista
Dag 04 – Julklappstips
Dag 05 – Mitt favoritfoto (som fotograf)
Dag 06 – Favoritcitat
Dag 07 – Smink-tips
Dag 08 – På min önskelista
Dag 09 – Favoritfilm
Dag 10 – Favoritplagg i garderoben
Dag 11 – Foto från idag
Dag 12 – I min väska
Dag 13 – Bästa recept
Dag 14 – Julmys på mitt sätt
Dag 15 – Dagens outfit
Dag 16 – Favorit-serie
Dag 17 – Visa upp lite av ditt julpynt
Dag 18 – Framtiden
Dag 19 – Något att minnas
Dag 20 – Bästa julkalendern
Dag 21 – Julkort
Dag 22 – Favoriten på julbordet
Dag 23 – Skriv en liten julsaga
Dag 24 – God Jul!



RSS 2.0